Kaffeberoende…

Jag har nog aldrig druckit så mycket kaffe som jag gör nu. Det blir säkert fyra, fem koppar om dagen! Jag blir inte klok! Jag förstår inte heller varifrån det kommer, jag har ju aldrig varit en sån kaffedrickare. Visst har jag druckit kaffe innan också, men verkligen inte så mycket!

Förut kunde jag ta en kopp kaffe ibland, lite då och då. Efter maten, på en fika med kompisar eller på några kalas eller så, självklart. Men, det har varit en eller kanske två koppar kaffe, ett par dagar i veckan. Mest som en sån där social grej som jag tycker att kaffe är, på sitt lilla sätt.

Nu går jag nästan alltid runt med en kopp kaffe i handen, eller i närheten av mig. Varje dag blir det kaffe till frukosten, kaffe efter lunchen och till och med kaffe efter middagen! Dessutom dricker jag ju kaffe på förmiddagen, lite efter jag kommit till jobbet. Sen brukar jag ta något mellanmål eller fika på eftermiddagen vid tretiden och självklart blir det kaffe då också. Där har jag mina fem koppar, helt plötsligt!

Förut var jag också jättenoga med att inte dricka kallt kaffe. Det gick verkligen inte. Det skulle vara varmt och nybryggt, allra helst ganska hett. Bryggkaffe eller snabbkaffe fanns det inte en möjlighet i världen att jag skulle dricka! Eller ja, om bryggkaffet var nybryggt kunde det gå, men då skulle jag nästan ha koppen under så det kom direkt i den, istället för att mellanlanda i kannan på plattan.

Kokkaffe över öppen eld, ja, det funkade väl också förut. Då var det liksom en annans grej, som all mat när man är ute i skogen. Men inte något fulkaffe, verkligen inte. Men kaffe skulle vara kaffe. Inget socker, ingen mjölk, ingen grädde. Inget extra, bara bra kaffe.

Nu däremot så kan jag enkelt dricka kallt kaffe, kaffe med mjölk, kaffe utan mjölk, kaffe med socker, kaffe med grädde och socker, iskaffe, kaffe som stått lite för länge… Ja ni förstår. Är det kaffe så vill jag ha det, då behöver jag det.

För usch viken huvudvärk jag får annars! Jag får riktigt ont i huvudet, blir trött och bitter och vill inte alls vara med. Måste ha blivit så bara för att jag dricker så mycket kaffe. Innan hade jag ju aldrig ont i huvudet, vad jag kan minnas. Det var bara om jag var väldigt väldigt sjuk, eller om jag inte sovit på natten. Men aldrig annars.

Jag borde nog varva ner lite med kaffet, tror jag. Det är liksom inte hållbart att gå och pimpla java som om det vore vatten. Jag ska nog testa att byta ut koppen på morgonen och koppen på kvällen till te istället. Kanske något lugnande kamomillte på kvällen så jag varvar ner lite. Det kan behövas för jag har fått ganska svårt att somna nu, men det hör väl också till kaffedrickandet kan jag tänka.

Mer te, mer vatten, mer frukt och mycket mindre kaffe. Det är mitt nya mål, får se hur jag klarar mig. Håll tummarna för mig så kanske det kommer en uppdatering senare om hur det gått!