Vårkänslor!

Lite riktiga vårkänslor

Äntligen har våren kommit hit! Eller ja, alltså, det är nästan vår iallafall. Det är väl inte riktig, meteorologisk vår med rätt temperaturer och hur många blommor och fåglar som helst, men det är lite mer vår ute nu än innan iallafall.

Det var ett tag sedan det frös nu senast, och jag tror inte det varit minusgrader på ett bra tag. När jag går till jobbet på morgonen är det ljust, och när jag kommer hem på kvällarna är det också ganska ljust. Det är nästan så jag stör mig lite på hur ljust det är på morgnarna nu, för jag vaknar nästan av ljuset innan klockan! Men det är faktiskt väldigt skönt att inte behöva släpa sig upp i mörkret varje dag, man får liksom lite extra draghjälp nu. Det är nästan så jag går upp lite extra tidigt på de dagarna jag är ledig nu också, för att jag ändå vaknar av ljuset. Sen har jag svårt att somna om, så det är lika bra att gå upp och ta en kopp te eller något.

Morgonpromenad är kanske något jag ska börja ta, jag tror det kan vara ganska skönt. När jag jobbar går jag ju en liten bit, men det hade varit skönt att ta en lite längre promenad ibland när jag är ledig. Det finns faktiskt en hel del fina spår att gå i, i närheten av där jag bor. Så det är ju egentligen ett superbra tillfälle. Sen tror jag inte att det är jättemycket folk vid typ klockan åtta på morgonen en lördag morgon. Eller ja, det kanske det är haha, många som vill passa på! Men det återstår att se.

Det går att göra så mycket mer på kvällarna nu också, när det inte blir mörkt vid klockan tre. När jag går till yogan är det mycket lättare nu än när jag började. Lite är det kanske för att jag tycker det är roligare nu och att det börjar bli en vana, men det underlättar faktiskt en hel del när det inte är så mörkt. När jag kommer hem därifrån är det ju såklart mörkt ändå, men det är inte konstigt eftersom det är närmre nio på kvällen. Då är det faktiskt skönt att det är mörkt, tycker jag, eftersom jag ändå går och lägger mig nästan direkt.

Hoppas bara att det håller i sig såhär nu, så det blir en riktigt härlig vår med mycket värme. Frågan är ju bara om jag vågar ta fram vårjackan nu, eller om det helt plötsligt blir en massa vinter igen då. Jag tror jag svettas lite i vinterjackan faktiskt, så tar jag fram vårjackan när det är ännu mer vår!