Fina skålar till köket

Shopping på nätet och bakning

Senaste veckan har jag tänkte en hel del på vad jag ska göra på min fritid. Nu sitter jag mest och gör ingenting, slösurfar och kollar på TV. Plötsligt råkade jag hamna på ett bakprogram på någon kanal, där de höll på att baka surdegsbröd. Det såg så gott ut!

Så nu har jag börjat fundera på att börja baka mer eget bröd. Jag har ju gjort det mycket innan, men nu senaste två tre åren har jag tappat gnistan lite. Förut kunde jag baka kanske två gånger i veckan. Nu blir det knappt en gång i månaden och då är det mest kakor och andra sötsaker.

Jag har ju gjort supergod banankola ganska nyligen, av bananer som jag inte vetat var jag ska göra av dem. Visst gör jag en del bananpannkaka, men det är inte mer än en banan per portion då ungefär. Jag behövde bli av med mycket bananer och bestämde mig för att testa banankola. Det var supergott och superenkelt! Det är bara vanliga mosade bananer som man kokar ihop till en tjock smet. Sen får den stelna och plötsligt har du banankola! Smakar precis som de där kolarna man kunde köpa i butiken när man var liten, fast det här är bara banan och betydligt nyttigare!

Hur som helst vill jag börja baka bröd. Kanske inte surdegsbröd till att börja med, även att jag vill kunna göra bra surdegsbröd någon gång. Jag tänkte nog börja med scones eller något sånt, så det är lite mjukstart. Scones funkar ju till allt och det är ju så oerhört gott med en nybakad scone med lite smör som smälter in i den! Åh, jag ska nog ta och koka mig egen marmelad också!

När tanken på att baka först slog mig hade jag inte så mycket att göra, så jag sprang in i köket för att börja göra ett vanligt formbröd i ugnen, tänker jag. Självklart hade jag ju inte alla ingredienser hemma, jag har ju nästan aldrig jäst hemma. Bakpulvret var också slut och jag hade bara knappt ett par deciliter kvar av mjölet. Det märks att jag inte bakat på länge… Sen började jag rota runt lite bland bunkar och formar och plåtar. Jag ville se vad det var för utrustning jag hade hemma helt enkelt. Såg att det var fruktansvärt få saker jag hade. Dessutom var de flesta av dem gamla och bunkarna i plast var inte riktigt så fräsch som jag hade velat om jag ska baka med dem. Så jag bestämde mig för att jag skulle införskaffa lite bättre grejer.

Jag satte mig och kollade runt lite på nätet efter bättre grejer. Lite halvdum idé kanske, men jag är ändå lite sugen på att unna mig lite bra utrustning så jag kollade runt på lite olika sidor. Sen råkade jag bli distraherad och började kolla på en massa annat också. Jag hittar lite kläder, lite skor, några fina gardiner och lite allt möjligt. Ja, självklart en massa bra saker till köket också. Hade tänkt ett kit med bunkar i olika storlekar som det på bilden här uppe på sidan. Det blir så fint när man kan lägga upp mjöl och ägg och allt i olika små skålar och hälla i det i en stor bunke! Det blir mycket roligare än om man bara ställer fram en påse med mjöl och ett decilitermått…

Det blir lite saker på olika sidor och det är kul. Men jag är lite orolig över det här med säkerheten faktiskt. Jag är inte så glad för att betala online, för jag är inte helt säker på vilka sidor som går att lita på och så. Jag kollade runt lite om jag kunde hitta något om just säkerhet när man betalar online, om det finns något annat sätt än att behöva lämna ut mina kortuppgifter varje gång. Jag gillar liksom inte att lämna ut det, det känns inte så säkert tycker jag. Visst är det säkert ganska tryggt ändå, men jag vill helst slippa det ändå.

När jag kollade runt efter betalningsmetoder på internet så hittade jag den här sidan om olika betalningsmetoder. Jag hittade lite fakta om diverse sätt att betala, fler än jag trodde det fanns innan. Det verkar vara riktigt bra sätt och jag funderar på att testa något av dem, när jag handlar på nätet nästa gång. Eller ge bort Ukash som presentkort till någon. Kul att jag skulle leta saker till bakning och hamnade på Svenskcasino, av alla möjliga siter!