Världens enklaste maträtt!

Jag delar ju med mig av lite av varje här, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av lite recept också. Det hr fick jag lära mig när jag var i affären en gång, och det stod någon och delade ut smakprover. Jag tycker det är så kul med dem, så jag brukar altid gå förbi och säga hej. Och smaka lite såklart! Det är nästan alltid något spännande gott!

Den här gången var det något jag inte hört talas om innan – bananpannkaka. Hon som stod och bjöd på det hade alltså stått och lagat bananpannkaka i butiken, vid en frysdisk. Måste varit kallt för stackarn! Men det var riktigt goda pannkakor! De serverades med ekologisk honung, kanel och keso, men hon sa att det kunde passa bra med lite bär, eller fruktsallad.

Hur som helst, jag ska dela med mig av receptet jag fick av henne.
Till en portion blir det två pannkakor ungefär. Du behöver en lite större banan, och två medelstor ägg. Har du små bananer och små ägg blir det också två ägg till en banan. Likaså om de är väldigt stora. Du ser det efter ett tag, att det är lagom mycket banan och ägg. Hellre mer ägg än banan, brukar jag köra på. Stek gärna i olja, så du får den lite friterad. Det blir riktigt gott!

Börjar med att skala och mosa bananerna. En gaffel brukar funka bra. Det behöver inte vara jättenoga mosat, lite bitar är bara bra.

Lägg ner bananerna i en skål, knäck lagom många ägg och vista ihop med en vanlig visp. Man kan också bara röra ihop det med en gaffel, men jag vill hellre ha det lite fluffigare och därför brukar jag vispa det ganska mycket.

Sen är det bara att sätta på plattan, värma upp pannan med olja så det blir ganska varmt, hälla på smeten och steka på dem. Ge dem lite tid, så de blir fasta och fluffiga. De ska bli gyllenbruna och snälla, LÅT BLI ATT PILLA! Det blir inte bättre av att du petar på dem och de behöver lite tid på sig. Mest på första sidan, efter du vänt dem ska de egentligen bara bli lite varma och få lite yta.

Det blir en ganska tjock smet, så var inte rädd för att de kommer bli för tjocka. De ska vara ganska tunga, när de ligger i pannan. Det är mycket mat på dem och det märks när man äter, det är en rejäl portion med två pannkakor. Lägg gärna till lite keso eller kvarg, lite frysta bär, eller om du har dem till efterrätt eller bara vill lyxa till det – lägg till lite nutella! Jag brukar faktiskt äta dem med nutella ganska ofta. Sirap är också rätt gott, om man vill vara lite söt och onyttig. Annars är det supergott med bara keso, honung och kanel.

Stora plus med de här är att de är vegetariska, glutenfria, går supersnabbt att göra, är nyttiga och supergoda! Det blir knappt någon disk heller, bara en skål, visp, tallrik och gaffel. Ja, det beror ju på hur man tillagar dem och vad man använder, men det är inte alls mycket att diska efter. Dessutom är det riktigt enkelt att disk ur, eftersom det inte är något som fastnar riktigt.

Kort och gott, en av mina favoriträtter när det gäller att laga mat. Jag gör dem som frukost, lunch, brunch, kvällsmat, fika… Allt. Snabbt, gott, enkelt och inte så fruktansvärt onyttigt!